,

Liebestraum, Liszt

Lees voor

Ga elke dag 10-15 min. zitten en wees heel erg stil. 
Dát brengt je naar je hart.

(Essenen)

Hoe ga je naar je hart?

Essenen: “Naar je hart gaan; zullen we eerst beschrijven wat het hart is? Natuurlijk bedoelen we met het hart niet het fysieke hart maar je hart chakra. Het hart is een gebied en wanneer je ernaar toe gaat, verbind je je met je ziel en je ziel is pure liefde. Dus wanneer je naar je hart gaat, dan open je een poort om naar de plek te gaan waar jij liefde kan ervaren. Maar hoe ga jij naar je hart? Dit is misschien wel de grootste vraag op aarde. Hoe ga ik naar mijn hart?

We gaan je nu een antwoord geven dat heel ver gaat. Gewoonlijk zeggen we tegen de mensen: ‘Wees vriendelijk, wees aardig en wees zacht’ zodat mensen het begrijpen. Maar dit is niet echt hetzelfde als ‘naar je hart gaan’. Dit is wat we gewoonlijk aan de mensen zeggen omdat wij denken dat ze het niet zullen begrijpen als we verder gaan dan dat. Maar laten we je zeggen wat er achter steekt. 

‘Naar je hart gaan’ is in een ruimte zijn waar je met jezelf bent, in een ruimte waar jij voelt dat je geen wensen hebt en geen behoeftes. Op het moment dat je iets wenst, ben je niet in je hart. Omdat het hart namelijk niets wenst. Mensen zeggen steeds: ‘Mijn hart zegt mij’, maar we weten dat hun hart niks zegt. Het is hun hoofd dat hen iets zegt. ‘Mijn hart zegt me dat ik iemand wil vinden om van te houden.’ Dat is onzin. ‘Mijn hart zegt me dat ik moet verhuizen naar een ander land.’ Dat is absoluut niet waar. Het hart praat niet. Het hart geeft alleen een verbinding, de brug om liefde te ervaren.

Nou kan je naar je hart gaan en liefde ervaren en op hetzelfde moment kan je naar je hoofd gaan en denken aan sommige dingen. En dit is het menselijke ideaal. Het ideaal is dat je je hoofd gebruikt in je dagelijkse leven, omdat je een fysiek lichaam hebt. Als je geen fysiek lichaam hebt, heb je het niet nodig, maar je hebt een lichaam. En omdat je een lichaam hebt, is het ideaal op aarde, om je hart te gebruiken terwijl je je hoofd gebruikt. 

Essenen: “Het punt is, dat op het moment dat mensen hun hoofd gebruiken, ze energie verliezen dat hen naar hun ziel brengt. Dus het gaat erom dat wanneer ze dénken wat ze willen, hun denken hen zegt wat goed voor hen zal zijn.

Maar het hart heeft niks dat we kennen als goed of kwaad. Dat heeft het hart niet en dit is zo moeilijk voor mensen om te begrijpen. Want als mensen dat begrijpen, begrijpen ze het in hun hoofd maar we willen juist dat ze het begrijpen in hun hart. Maar je hart begrijpt niet.”

Inge: Maar moet je niet eerst de situatie accepteren?

Essenen: “Je hoeft niet de situatie te accepteren als je naar je hart gaat. Want als je naar je hart gaat, accepteer je alles. Dus dat hoeft niet. Als je iets nodig hebt, ben je in je hoofd en ben je niet in je hart. Weet je, als jij in je hart bent, hoef je niet van mensen te houden want dan hou je van ze. Als iemand je vraagt ‘kan je alsjeblieft van me houden’ wat ze dan in wezen aan je vragen – in onze woorden – is, ‘kan je alsjeblieft in je hart zijn’. Want als jij in je hart bent, ben je in liefde. Je houdt van de stoel waarop je zit, je houdt van de mensen met wie je praat, je houdt van de ruimte waar je bent; je bent in liefde.

Dat is een groot verschil met houden van iets of iemand want dan mág je iets of iemand. En ongeacht wat of wie je mag, het is in je gedachten. Het is wat fijn is voor jou, wat je verwachtingen zijn en hoe eraan voldaan kan worden.”

Naar je hart

Essenen: “Ga elke dag 10-15 minuten zitten en wees heel, heel erg stil; dát brengt je naar je hart. Ga niet iets doen, ga geen mantra’s opzeggen, ga niet mediteren, probeer niets te doen, maar wees alleen heel, heel erg stil.” (Essenen via Yasha Lavie)

Lichtwereld: Jullie mogen vóelen, dat wij liefde zijn in alles wat bestaat; op de stoel waarop je zit. In alles wat bestaat, is liefde. Voordat je deze liefde kunt voelen, moet je wel werken. Zie: ‘Waarom de workshops’

Play Video

Deel deze pagina