,

Chopin O 72:1 N19

Lees voor

(Lichtwereld)

Lichtwereld: “In jullie wereld is intuïtie een redelijk geaccepteerd woord terwijl dat niet geldt voor ‘contact met je gids’. Dat komt omdat intuïtie aan iets aards wordt ontleend. Maar in wezen is het een en hetzelfde. Want intuïtie zijn wij. Als iemand intuïtief iets voelt, betekent het dat iemand op dat moment verbonden is met onze wereld zodat we het gevoel erin kunnen leggen. Er zijn veel mensen die een sterke intuïtie hebben en die zijn dan al verbonden met hun gids of Hogere Zelf.”

Inge: Als je dus in het dagelijkse leven in contact staat met je gevoel, dan sta je ook in verbinding met je gids. Want er is niet mijn gevoel of hun gevoel, want dat is één.

Lichtwereld: “Ja klopt helemaal. Want als je in verbinding staat met je gevoel dan sta je in verbinding met ons, alleen gebruik je jouw eigen woorden. Er is helemaal geen scheiding. Veel mensen zijn geneigd te zoeken; wanneer is het mijn gids en wanneer ben ik het. Maar hoe meer je in verbinding staat, hoe sterker je één bent en hoe meer dat vervalt.

Een kenmerk van mensen die al in de hogere dimensies leven en in contact staan met hun gids, is dat het hele authentieke en spirituele mensen zijn. Ook mensen die nooit channelen, hebben veel contact met hun gids. Hun gids zit dan al helemaal in hun vezels. Heeft te maken met je intuïtie, je authenticiteit en de keuzes die je maakt. Deze spirituele mensen zullen onze lichtwereld en channelen nooit afkeuren omdat ze een hoge energie hebben en dus het oordelen niet kennen.

Eigenlijk is wat ik nu doe een tussenvariant. Jij stelt een vraag en ik formuleer de antwoorden in de gedachten van deze lieve dame.”

Inge: Volgens mij is het zo, dat ze veel met je praat in gedachten en als je haar antwoord geeft en een goed gevoel, pakt ze de draad weer op in haar leven en gaat ze verder. Maar het blijft meer in haar onderbewuste. Terwijl zoals we nu met elkaar praten, betekent voor haar dat ze de antwoorden aan mij moet verwoorden waardoor het meer naar haar bewustzijn wordt gebracht. Het antwoord beklijft dan beter.

Lichtwereld: “Je hebt wel een beetje gelijk. We praten natuurlijk veel met elkaar, maar het vervliegt snel. Daar komt bij dat als de vragen over haar zelf gaan, het lastiger voor haar is om te channelen.”

Inge: Je hebt wel eens gezegd dat je met ons allebei verbonden bent omdat we van dezelfde zielenfamilie zijn. Maar dan hebben jullie het toch druk, want zo’n zielenfamilie is groot?

Lichtwereld: “(Lachend) Dat klopt maar dat is echt voor jullie aardse systemen niet te begrijpen. Het valt wel mee met de drukte want het stikt hier van de hulpgidsen en engelen, dat is geen enkel probleem. En daar komt bij dat wij alles doen op gevoel. Ga maar eens na hoeveel tijd jullie kwijt zijn aan woorden. Maar wij weten het al. Wij hoeven niets te vertellen. Wij kijken naar iemand en wij weten het al. Dus wij hoeven ook niets te vragen.

In onze ‘state of being’ is er geen ik of de ander. Er is ook geen oordelen. Alles wat er is dat is er. Dus er is geen tijd. Omdat alles is. Jullie hebben tijd gecreëerd om in die tijd bepaalde dingen te doen zoals slapen, praten met je vrienden. Omdat deze manier van communiceren en dingen doen de enige manier is om een sociaal leven te hebben. Als je niet praat, vereenzaam je en isoleer je. Dus je moet praten, je moet contact maken met anderen en dat is een manier van jullie wezens.

Maar dat hebben wij niet want wij hebben jullie ‘state of being’ niet. Wij zijn niet stoffelijk en zijn volledig transparant. Ik zal een voorbeeld geven.

Bedenk dat je helemaal transparant en doorzichtig bent. Bijvoorbeeld, je kan aan kleuren zien of iemand blij is of verdrietig. Eigenlijk heb je dan niets meer te verbergen. Iemand ziet jou en ziet ook je gedachten. Hij ziet alles. Dan oordelen jullie niet meer want je hebt toch niks te verliezen. En dat geldt voor ieder ander. Er is geen winst mee te behalen.

Bedenk dat je in een museum loopt en je moet op de bordjes kijken waar de toiletten zijn. Dan moet je bordjes zoeken, deurtje door, gangetje door en dan kom je daar. Het kan ook zijn dat je aan de ene kant van het museum staat en gewoon ziet waar de toiletten zijn omdat het fysieke er niet is. En dan kun je er gewoon heen. Dat is onze tijdswinst. Het is wel heel erg gemakkelijk hoor.”

Inge: Je kan dus contact zoeken met je Hogere Zelf of contact zoeken met je gids. En dat zijn 2 verschillende dingen.

Lichtwereld: “Ja dat klopt. Wat gedacht wordt, is dat je zelf je Hogere Zelf bent en daardoor wordt onze invloed volledig van tafel geveegd door de aardse mensen. Want je bent het ook zelf, alleen wel vanuit een andere energielaag ingegeven. En wij kunnen jullie als gidsen helpen en beschermen om bij de energielaag van je Hogere Zelf te komen. Jullie aardse stoffelijkheid en beperkte denkvermogen is slechts maar een heel klein stukje van het ervaren van gevoel en gedachten. Wij zitten ook op het energieniveau van het Hogere Zelf. Dat is in jullie incarnatieplan opgenomen dat er helpers en geboortegidsen zijn. 

Dus op het moment dat je incarneert, gaat je geboortegids met je mee. En die heeft ook engelen. Dus we zijn hier met een heleboel helpers, gidsen en engelen die jullie met jullie stappen helpen.”

Inge: Ik heb nog een vraag. Toen ik een keer aan het channelen was met mijn Hogere Zelf en ik contact had, vroeg ik de naam. En toen schreef mijn hand heel langzaam de naam Jezus. Ik heb van schrik mijn pen laten vallen en ben acuut gestopt met het channelen.

Lichtwereld: “Het is wel grappig dat je dit aankaart. De mensen op aarde die in God geloven en in Jezus Christus, de zoon van God, en die ook zeggen we hebben contact met hem, we voelen hem, we spreken hem; die hebben dan contact met hun goddelijke deel, hun Hogere Zelf. Want dat stuk is goddelijk, het goddelijke is in ieder mens. Dat is ook wat gelovige mensen in het kerkelijke systeem voelen als ze God voelen. Het wordt ook vaak ‘de God in jezelf’ genoemd.”

Inge: Maar waarom noemt hij dan de naam Jezus want dat is toch verwarrend?

Lichtwereld: “Omdat hij dat ook gewoon is. Of je het nu Jezus of God noemt of Boeddha. En hij noemde zich Jezus omdat hij op die manier de goddelijkheid wilde aantonen. Het is ook de God in onszelf, in jullie zelf.”

Inge: Dus het is eigenlijk om aan te tonen ‘Bingo je hebt het. Schrijf nu door.’ En ik stop direct van schrik.

Lichtwereld: “Ja hij wilde je laten zien dat je het goddelijke te pakken had. Meer is het niet.”

“In heel veel groepen gebruiken we het woord intuïtie, gevoelswereld of dimensie zodat de mensen open blijven staan voor wat wij uitdragen.” (Lichtwereld) Zie: Uitleg liefdesmeditatie


“Woorden stromen uit mijn handen, woorden van vreugde, licht, het herkennen van wat eerst vaag en onbekend was en vooral de aanraking van liefde.” (Deelnemer) Zie: Begeleiding van je gids

Play Video

Deel deze pagina