,

Chopin O 9:2 N20

Lees voor

Channelen heeft met de liefde tussen jullie en ons te maken; wij zijn dan één.

(Lichtwereld)

Ontmoeting met geboortegids

Inge: “Marion is een vriendin die ik al jaren ken. Haar kennismaking met spiritualiteit was met het boek van Shakti Gawain ‘Leven in het Licht’. Met haar passie voor lezen, volgden daarna tientallen esoterische boeken en vond ze rust en inspiratie in meditaties. Marion was een van de gasten tijdens een spirituele avond waarbij ik Willy van Waveren, een channel, had uitgenodigd om via automatisch schrift contact te maken met onze geboortegidsen. Verrast door deze boodschappen gaven we ons op voor de workshop automatisch schrijven, om ons aan te wennen het veilig en verantwoord te doen.”

Automatisch schrijven

Inge: “Aangezien Marion vrij angstig is aangelegd, betekent deelname aan een workshop automatisch schrijven een grote overwinning voor haar. En ik zal nooit vergeten, toen Willy die dag opeens aankondigde dat ze de gidsen via haar stem zou laten doorkomen. Marion verstarde en zocht panisch naar een goed excuus om acuut de ruimte te kunnen verlaten. Maar het was al te laat: Willy was begonnen en liet als eerste de gids van Marion doorkomen. Vol liefde en begrip wist hij haar te kalmeren. Hij overtuigde haar van zijn liefde, steun en toewijding. Dat was het begin van een lange reeks liefdevolle boodschappen die Marion ontving van haar gids via automatisch schrift.

Na enige tijd kreeg Marion de behoefte om ook via gesproken woord te channelen en vroeg zij mij haar daarbij te helpen. We begonnen met een meditatie en vervolgens werd het opname apparaat aangezet. En we wachtten en wachtten maar behalve een paar flinke lachstuipen bleef het stil. Na deze vruchteloze poging pakte ze het automatisch schrijven weer op en aanvaardde deze vorm van contact.”

Reading

Inge: “Een jaar later vroeg zij zich af of ze in staat zou zijn om een reading te geven. Ik was ervan overtuigd dat zij met haar sterke intuïtie daartoe in staat zou zijn. Dus vroeg ik haar de ogen te sluiten, haar gedachten leeg te maken en zich af te stemmen op onze geboortegidsen met de vraag of zij iets mocht doorgeven aan mij. Ik verwachtte min of meer dat ze beelden te zien zou krijgen of anders symbolen, een woord of een gedachte. Ik was dan ook stomverbaasd toen zij opeens supersnel ging praten en heel gedetailleerd een voorval uit mijn vroegere jeugd beschreef, dat ik nooit eerder aan iemand had verteld. Daarna werd vol liefde beschreven tot welke lessen dit voorval had geleid. Deze inzichten werden vloeiend, zonder haperen en in een hoog tempo gegeven. Behalve het tempo, getuigden ze van zo’n diepe wijsheid dat ik wist dat dit niet van mijn vriendin of een ander aards wezen kon zijn.

Toen we eenmaal van de schrik waren bekomen, kwamen de vragen.”

Inge: Voor Marion voel jij precies hetzelfde aan als Uriel, haar geboortegids, wanneer ze via schrift channelt. Kan je daar meer over zeggen?

Uriël: “Ja lieve Marion, dat had je niet gedacht hè, dat ik zo met jou kan praten. Met Uriel, wij zijn nu samen één. Met mijn energie verbind ik me met jou opdat ik heel snel met je kan praten zonder dat je gedachten ertussen kunnen komen, waardoor je heel snel kan praten zonder te interpreteren wat ik nu zeg. Dit is ook hetgeen waar jij zo bang voor bent geweest, terwijl het helemaal niet nodig is. Het is zo gemakkelijk. Ik praat gewoon en toch ben je niet helemaal Marion. Het gaat als vanzelf en eigenlijk heb je Inge ook helemaal niet nodig. Het is heel fijn dat ze dit voor jou heeft gedaan. Maar Marion jij kan het ook zelf. En dat is ook datgene wat ik bedoelde. Ga lekker naar huis, ga channelen, ga verder met datgene waar je nu mee bezig bent en dan volgen de volgende stappen vanzelf. Als je daarop vertrouwt dan zul je zien, dan komt alles goed. Inge heb je nog vragen?”

Inge: Ben jij nou in het lichaam van Marion en maak je gebruik van haar stembanden?

Uriël: “Ik ben niet in het lichaam van Marion. Ik maak contact via haar kruin chakra. Door mijn energie en die van haar zijn wij verbonden. Maar Marion heeft ervoor gekozen dat zij zelf haar stembanden blijft gebruiken. Ik ben dus niet volledig geïntegreerd in Marion. Ze hoort wel wat ik zeg en wat ik denk en dat gaat zo snel dat we in wezen één zijn. Ze heeft een heel sprankelend, lichte energie die wordt verweven met die van mij waardoor de woorden samenvloeien.

Bij anderen komt hun gids wel in het lichaam. Dat kan je zien aan hun gezichtsuitdrukking en de intonatie. Maar Marion kiest ervoor om dat te behouden. Hetzelfde als met automatisch schrift, is dat wat nu ook plaatsvindt. Alleen het gaat sneller omdat Marion niet haar lichaam hoeft te gebruiken terwijl dat met schrijven wel gebeurt. Dan moet er dus een extra handeling worden uitgevoerd waardoor er tijd verloren gaat en de channeling ook langzamer verloopt en de informatie er langer over doet om naar buiten te komen.”

Inge: Marion heeft eerder geprobeerd verbaal te channelen en toen lukte het niet. Hoe komt het dat het nu wel lukt. Heeft dat iets met haar taak te maken?

Uriël: “Nee het heeft niet alleen met haar taak te maken, maar ook met haar persoonlijke groei. Om de dingen te ervaren in een proces kan je vertrouwen opbouwen. En door juist het ervaren ervan wordt het één in jou waardoor het beklijft en dan is het proces voltooid en dan is de tijd rijp. Daarbij komt dat jullie denken in tijd en in termen van: ‘Het moet nú gebeuren’. Maar nu en straks is één. Dus of zij op dit moment in contact treedt via automatisch schrift of een andere vorm maakt niet uit want tijd is er niet. Er bestaat geen tijd. We zijn hier allemaal om een proces door te maken en dat geldt ook voor Marion.”

Aanvaarding en loslaten

Uriël: “Diep in haar hart had Marion besloten dat zij tevreden was met de manier waarop zij contact met mij ervoer. En dat zijn dingen die andere mensen, de mensen buiten haar om, niet kunnen voelen of niet kunnen zien. En soms lijkt het ook net alsof mensen meer willen terwijl ze op een ander niveau eigenlijk met zichzelf en met ons hebben afgesproken dat dit de afspraak is, dat dit voldoende is. Eigenlijk hebben wij ook het gevoel dat Marion tevreden was met hetgeen dat zij had en dat was het contact via automatisch schrift. Ze had al geaccepteerd dat het haar manier zou blijven om met ons in contact te treden.

En juist door die aanvaarding en overgave heeft ze het andere deel losgelaten waardoor het nu mogelijk is om met haar in contact te treden via een andere manier. Het gaat dus ook om overgave. Overgave wil zeggen, dat je accepteert hoe je op dat moment bent en hoe op dat moment het contact tot stand komt. Als je werkelijk accepteert en aanvaardt dan is het o.k. En van daaruit kan wellicht ruimte ontstaan tot verandering. Maar zolang mensen blijven kijken naar meer of naar dingen die zij willen bereiken in het kader van gebrek, dan is het moeilijker om dat te bereiken.”

Liefde, overgave en vertrouwen

Uriël: “Channelen heeft heel veel met liefde te maken; de liefde die wij voor jullie hebben en de liefde die jullie voor ons hebben. Want wij zijn dan één, want zonder liefde kan channelen niet ontstaan. Het is een wederzijdse overgave. Overgave in vertrouwen, vertrouwen in wat er is en de liefde. En vandaar uit kan men de informatie ontvangen en staat men in verbinding.

En als channelen verbaal niet lukt, terwijl er veel liefde, overgave en vertrouwen is, zou het kunnen zijn dat er andere taken zijn waarop je je op dat moment dient te richten. Het verbale channelen zou dan te veel af kunnen leiden van hetgeen je op je hebt genomen. En hoewel gidsen graag het contact willen uitbreiden met verbaal channelen, is het je Hogere Zelf die het tijdstip bepaalt en niemand en niets anders. Ook de gidsen kunnen dat niet afdwingen. Het is je Hogere Zelf die bepaalt wanneer je voor die vorm van channelen klaar bent of wanneer het noodzakelijk is voor jou op dat moment.”

“Alles waarin jullie contact zoeken met ons, kan alleen als er vertrouwen is. Voelen, niet teveel nadenken; iedereen kan leren channelen.” (Lichtwereld) Zie: Contact met je gids

Play Video

Deel deze pagina