,

Lees voor

(Lichtwereld)

Leven vanuit je hart

Inge: Kunnen jullie iets zeggen over het leven vanuit de liefde in je hart?

Lichtwereld: “Ja lieve Inge dat is een leuke vraag, ik zal het uitleggen. ‘Liefde in je hart’ betekent volledige acceptatie van het hier en nu en het moment waarop je dan bent. Dus het betekent dat je jezelf accepteert als mens, als wezen in alles wat er is. Dus je veroordeelt anderen niet maar ook jezelf niet. Je bekritiseert jezelf niet, je onderzoekt hooguit waarom het is zoals het is. Je leeft niet in het verleden en je leeft niet in de toekomst. Je leeft alleen op dat moment en je geeft toe aan het hier en nu. Als je dat kunt, als je met die overtuiging in liefde naar alles kunt kijken, dan leef je vanuit de liefde in je hart.

Als je zo kunt leven, dan accepteer je alles wat er is vanuit liefde. Het is de meest hoge kracht die we hebben. Als iemand vernederd wordt, gemarteld of mishandeld, komen ze sneller bij deze liefde. Het is namelijk zo dat wat er met die persoon gebeurt, nooit aan de liefde in zijn hart kan komen en nog verder gaat de vergeving van de onmogelijkheden van de ander, want ook dat hoort bij liefde. Haat en wrok blokkeert deze liefde. Dus bekijk alles vanuit liefde en weet dat alleen jij vanuit die kern kan leven.”

Inge: Wat bedoel je met het laatste?

Lichtwereld: “Ik bedoel dat jij dit alleen aan jezelf kunt geven. Niemand kan je dit leren. Jij kunt dit aan jezelf geven en als je het aan jezelf geeft, geef je het aan de mensen om je heen. Het is geen doel op zich het is een vorm van Zijn.”

De kunst is om vanuit je hart te leven waardoor wij goed bij je kunnen komen. Dat is echt niet moeilijk: minder denken en meer reflecteren op wat er gebeurt. (Lichtwereld) Zie: Bezinning

Deel deze pagina