,
 
Ik begin te begrijpen zowel met mijn hoofd alsook met mijn hart, dat ik mezelf niet kwijtraak..... maar dat ik mezelf juist terugvind. 
3x Burn-out

Charlotte: Ik ben 52 jaar op het moment van schrijven en worstel van kinds af aan met somberheid, met het gevoel niet op de wereld thuis te horen / niet gewenst en ‘anders’ te zijn. Hoe ouder ik werd, hoe groter het gevoel van disconnectie….. met mijzelf, met de wereld en met alle mensen.Begrijp me niet verkeerd, niet mijn hele leven was ‘in duisternis’. Ik heb ook herinneringen aan mooie en dierbare momenten, in vrijwel alle jaren van mijn leven.

Onbewust

Tot mijn 29ste was ik me eigenlijk niet bewust van mezelf. Ik geloofde de versie die ik zelf had gecreëerd, de versie waarvan ik onbewust dacht die mijn familie en leraren op school uiteindelijk graag wilden zien…. maar toen volgde mijn eerste burn-out en alle grond verdween onder mijn voeten.

Vanaf mijn 29ste heb ik ieder decennium een burn-out gehad: in 1999/2000, in 2012/2013 en in 2021/2022.

Ik besef nu dat ik van iedere burn-out een stukje leerde, een stukje, groot genoeg om te kunnen verwerken. Alle keren met hulp van professionals in de reguliere zorg.

Bij de eerste en tweede burn-out, zodra het beter ging, stopte ik alle hulp en ging weer vol aan het werk, toen niet beseffend dat het probleem niet was opgelost maar slechts was aangeraakt en er een pleister op was geplakt. Mijn masker was nog op, mijn hart was nog op slot en de schuld zocht ik vooral buiten mijzelf……

Ik werd bijna iedere ochtend wakker, teleurgesteld omdat ik wakker was geworden: ‘Kom op Charlotte, gaan! Fake it until you make it’, zo kon ik dat om en nabij de 10 jaar volhouden…. maar uiteindelijk werd ik dan toch weer met mijn neus op de feiten gedrukt: werk aan de winkel….. en iedere keer werd me een spiegel voorgehouden.

Depressies

Pas tijdens mijn burn-out in 2012 leerde ik dat ik kampte met depressies. Ik dacht tot die tijd dat ik de enige was die eigenlijk niet wilde bestaan…… Ik dacht dat ik gek was maar dat ik iedereen so far om de tuin heb kunnen leiden, goedlachs en vrolijk maar van binnen dood…. Totdat mijn energie, alle energie dat nodig was om me voor te doen zoals ik dacht dat mensen mij wilden zien, op was. En dat besef/dat inzicht dringt nu ten volle tot mij door.

Ik ben in alle jaren niet vervreemd geweest van het spirituele, dat er meer is dan het stoffelijke lichaam, dat er meer is tussen hemel en aarde. Het intrigeerde me maar..… het beangstigde me nog meer.

In de eerste burn-out heb ik ‘het water met één teen gevoeld’, de tweede burn-out ‘tot aan mijn knieën’…… maar nu, in 2023, dompel ik mij onder. Het is nu of nooit! Het is slagen of sterven!

Reguliere hulp (GGZ)

Maar ik begon eerst met de reguliere hulp (GGZ) en leerde daar ook weer veel over mezelf, mede door de diagnose AD(H)D (door de depressies is de H (= hyper) bij mij niet herkenbaar maar ook zeker wel aanwezig)…… ik ging me beter voelen maar besefte dat ik nu moest doorpakken…. ik voelde aan alles dat het ‘patroon’ nog niet doorbroken was.

Inge's website

En toen vond ik Inge’s website…., of eigenlijk vond die mij. Ik kon niet stoppen met lezen. Mijn hart riep: “JA” mijn hoofd riep “nee”…… angst. Angst voor het loslaten omdat het voelde alsof ik mezelf losliet….. mezelf kwijt zou raken. Dit is tenslotte wat ik ken van mezelf. Het verschil nu, na de derde burn-out, is dat ik niet ben gestopt, dat ik goed kijk naar mijn handelen, mijn gedachtes en mijn emoties.

Workshops channelen/healen

Ik belde Inge en startte de workshopserie channelen/healen. Iedere week helemaal weer opgeladen worden….. soms viel er een week tussenuit en dat voelde ik…. ik zakte dan weer in somberheid en raakte in paniek (val ik weer terug?). En dan was er weer een sessie waardoor ik weer opbloeide. Dierbare avonden waar ik veel inzichten heb mogen krijgen…. de puzzelstukjes vallen op zijn plek.

Ik begin te begrijpen zowel met mijn hoofd (door onder andere ook de zeer heldere lezingen van Ram Dass) alsook met mijn hart (door meditaties van Inge/lichtwereld), dat ik mezelf niet kwijtraak…… maar dat ik mezelf juist terugvind. Iedere dag mediteren, geleid door de stem van Inge en nu ook vaker in totale stilte helpt me daarbij.

QM-hypnose sessie

Begin mei 2023 heb ik een aparte sessie met Inge gehad:  QM-hypnose. (Zie: Gevoelens uiten) Ik moest vooraf vragen opschrijven die ik zou willen stellen aan mijn Hogere Zelf (HZ), vragen waar ik heel graag antwoord op zou willen hebben.

Inge: Dank je wel lieve Charlotte voor de woorden, uit je hart geschreven. Je beschrijft het zo mooi! Maar je moet er nog wel doorheen, door de ervaring en dat vergt zoveel moed! Maar door je open te stellen voor je spirituele begeleiding, word je aan alle kanten gesteund en geholpen om door te zetten. Je doet het niet alleen! Je kan daardoor dieper gaan, in een hele korte tijd erdoor heen (weken i.p.v. jaren), werkelijk opruimen en loslaten! Dan heb je het werkelijk doorleefd en kan je het achter je laten.

Zie haar QM-hypnose: Eenzaam en somber

Charlotte is een vlotte, actieve vrouw. Ze leeft haar leven hartstochtelijk en vol energie, praat gemakkelijk, maakt met iedereen contact en wanneer ze in de ruimte is, is ze ook werkelijk aanwezig. Maar zodra ze niet meer onder de mensen is voelt ze een diepe eenzaamheid opkomen. (Lees verder)

Deel deze pagina