Zorg dat je haar in haar kracht zet en leer haar op zichzelf te vertrouwen. (Lichtwereld)

Hoogsensitief kind

Inge: We zijn met een aantal moeders aan het channelen als opeens het woord gericht wordt tot een van de aanwezigen

Lichtwereld: “Lieve schat wat een ontzettend leuke dochter heb je toch, we genieten van haar creativiteit. Ze is soms zo kwetsbaar omdat de wereld haar overvalt en ze weet eigenlijk alles al. Het enige wat jij moet doen is aansluiten bij haar gevoel en haar veiligheid geven en dat doe jij fantastisch. 

Dus wees trots op die kleine meid want het is een heel mooi licht. En natuurlijk zal ze moeten leren het gedrag van anderen te begrijpen. Maar dat kan ze alleen als ze zelf sterk is en jij kunt haar daarbij helpen. Dus wees sterk voor haar en geef van jouw energie. We hebben jullie al zo vaak samengebracht tot een bundeling van kracht en dat blijven we doen.”

Het blijft even stil.

Lichtwereld: “Jullie kunnen gerust vragen stellen hoor als ik jullie iets vertel.”

Moeder: Wat bedoel je als je zegt ‘We hebben jullie al zo vaak samen gebracht’. Wie bedoel je daarmee?

 

Lichtwereld: “We bedoelen jou en je dochter. Als je dochter het moeilijk heeft, brengen we jouw kracht tot haar. Dus we verbinden jullie en daardoor kan ze gebruik maken van jouw energie. Dus wees krachtig en twijfel niet, want ze heeft jouw energie nodig. Heb daar vertrouwen in.”

Moeder: Bedoel je de twijfel over haar cognitieve vaardigheden?

Lichtwereld: “Ja lieve schat dat klopt. Het is echt niet belangrijk wat ze wel en niet kan. Ze is namelijk zo verschrikkelijk gevoelig dat als jij twijfelt, zij dat ook voelt. Dus wees krachtig en geef haar alle power die je hebt, dan kan ze de wereld om haar heen beter begrijpen en het gedrag van anderen.”

Moeder: Ja, dat denk ik wel. Het is net alsof mijn twijfels en zorgen op haar overgaan.Terwijl als ik denk, ‘het komt wel weer goed’ ik een hele andere dochter zie. Maar zie ik alleen haar zwakten en beperkingen, dan toont ze juist dat laatste. Ik denk wel dat ik begrijp dat het dus aan mij is, om haar kracht te zien.

Lichtwereld: “Er komt nog iets anders bij. Dat als je heel erg sterk denkt aan hoe iets zal gaan verlopen, dat het dan ook op die manier verloopt. Daar kan je met je energie verandering in aanbrengen maar dan moet je dat wel positief inzetten. Hoe meer jij haar het gevoel van kracht geeft, hoe meer zij zich zal ontwikkelen. En dat heeft niets met haar cognitieve vaardigheden te maken. Dit gaat over energieën. En de onvoorwaardelijke kracht die jij haar kunt geven. Alleen de moeder kan dat.”

Anderen: Ja als alleen de moeder dat kan.

Lichtwereld: “Ja jullie bemoeien jullie er heerlijk mee.”

Anderen: Ja allemaal moeders

Lichtwereld: “Ja daar kan ik wel iets over vertellen. De verbondenheid van moeder-kind is anders dan die van vader-kind. Het groeiproces in de baarmoeder en het losmaken van de navelstreng is daar belangrijk bij.

 

Een moeder zal altijd de volledige geborgenheid kunnen geven omdat het kind uit haar buik komt, tenzij zij om bepaalde redenen niet in staat is die te bieden.

Een vader kan dit ook, maar hij doet dit anders en kan minder binnendringen in de kern van het kind wat voor elke vader geldt. Het heeft niets te maken met minder liefde, maar het heeft puur te maken met de biologische kant van de moeder-kind relatie en de natuur aspecten die daarbij horen. Het is jullie niet bekend?”

Anderen: Wat bedoel je?

Lichtwereld: “Nou ik kan het jullie heel simpel uitleggen. De vrouw ontvangt de nieuwe ziel, het kind groeit in haar buik, leeft van haar, wordt uit haar geboren en daarna gevoed door haar. Dit proces is alleen voor de vrouw weggelegd. En dit is zo’n belangrijk aspect van de verdere ontwikkeling van een kind dat als een kind vastloopt, het terugzoekt naar de geborgenheid van dat proces. En daarom kan de moeder dat dan het beste bieden.

Dat zegt niet dat de vader niet heel veel kan bieden, maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is een gegeven. De vader is in het spel bij de conceptie en kan pas na de geboorte weer een daadwerkelijke verbinding opbouwen. Nu zijn er wel verschillende theorieën over, maar het belangrijkste is dat ik probeer uit te leggen, dat de geborgenheid van een kind dus teruggaat naar de periode dat het kind in de buik van deze moeder groeide.”

Anderen: Dat is ook waarom het zo’n invloed kan hebben op het kind in de baarmoeder als de moeder tijdens de zwangerschap zich door een gebeurtenis angstig of kwetsbaar voelt. Gesteld dat zoiets bij je gebeurd is en je wordt later zelf moeder, hoe kan je daar dan het beste mee omgaan?

Lichtwereld: “Lieve dames ik zal jullie vertellen hoe het zit. Angst komt voort uit een gebrek aan basisvertrouwen. De verstoring in je basisvertrouwen kán ontstaan zijn in de periode dat je in de buik van je moeder ligt. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Want bij jouw dochter is dat niet zo. Van nature is er geen verstoring in haar basisvertrouwen. Zij heeft alleen een overgevoelig systeem dat maakt dat zij heel veel dingen overneemt, niet alleen van haar moeder maar ook van anderen. Dat gegeven maakt haar wel angstig, ook omdat ze al deze emoties niet goed kan plaatsen. En zo zitten jullie eigenlijk in een cirkel.

Dus wat ik net vertelde is belangrijk. Zorg dat je haar in haar kracht zet en leer haar op zichzelf te vertrouwen. En leg uit dat alles wat ze voelt niet altijd de waarheid is. Ze moet namelijk niet alleen op haar gevoel afgaan maar zelf de situatie leren beheersen. Want haar gevoel is te veel verweven met de mensen om haar heen. Pas als ze afgeschermd is, zou ze feilloos op haar gevoel af kunnen gaan. Maar dat is nu te verwarrend voor haar.

Je kunt haar helpen door samen te onderzoeken wat er met haar gebeurt. Onderzoek wat van de ander is en breng dat continue terug naar haar zelf. De angst die zij heeft, komt dus niet voort uit gebrek aan geborgenheid maar is de angst van het niet kunnen verwerken van alle gevoelens die zij binnenkrijgt; over sensitiviteit dus. En wees daarom krachtig want dat neemt ze dan ook over. Kun je dit begrijpen?”

Moeder: Ja maar je zegt ‘wat ze voelt hoeft niet de waarheid te zijn’. Terwijl ik haar juist leer: ‘wat voel je, en wat je voelt is waar’.

Lichtwereld: “Maar ze krijgt teveel signalen te verwerken. Dus ze kan zelf niet meer voelen. Ze weet niet wat van haar is en wat van de ander. Dus daarom kan ze er niet op vertrouwen. En jij als moeder kan daarbij helpen door samen te onderzoeken wat van de ander is en wat van haar.”

Verwijzing naar andere channeling:

Deze meditatie is, zodat je weer die hele mooie bloem wordt die je in wezen bent. Maar om dit te worden, is het belangrijk om contact te maken met je eigen lichaam, met name met je eigen buikgebied. (Ashtar) Zie ‘Meditatie naar jouw waarheid’


 

 

Verwijzing naar andere channeling:

Als je liever bent voor jezelf, als je jezelf minder veroordeelt, dan zal dát maken dat je jezelf fysiek veel beter gaat voelen. (Essenen) Zie: ‘Vermoeid, somber, eenzaam’

Terug naar “normale weergave”